SPORTBÁR

Táplálkozzunk

Lépj be hozzánk, és élvezd ki a sportbárunkban nyújtott minden lehetőséget!

Az edzés előtti és utáni kiegészítődet kellemes környezetben elfogyaszthatod sportbárunkban.

Mint ahogyan ez a fajta kategorizálás is mutatja, olyan táplálékkiegészítőkről beszélünk, melyeket főként edzés előtti alkalmazásra terveztek. A használatuk alapvetően egy célt szolgál, nevezetesen a jobb teljesítmény elérését, és azt, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból mind fizikai, mind szellemi tekintetben az edzéseink alatt. Egészen egyszerű a képlet. Az átmeneti erőszintnövekedéssel és jobb mentális fókusszal gyorsabban és hatékonyabban végezhetjük az edzéseinket. Egy ilyen termék általában többféle hatóanyagot is tartalmaz, melyek egymástól eltérő módon hatnak a teljesítményünkre, és együttesen fejtik ki a hatásukat, így számos pozitív hozadéka is lehet egy ilyen termék használatának.

 

Általában a következő hatásokat várhatjuk az edzés előtti kiegészítők alkalmazásától:

 • Fokozott éberség, mentális fókusz
 • Célorientáltabb attitűd: “többet, jobban, tovább”
 • Nagyobb intenzitás
 • A kifáradás késleltetése
 • A gyakorlatok, sorozatok közötti gyorsabb regenerálódás
 • Jobb bedurranás

Edzés után szénhidrát

A kutatások szerint nagyjából fél-1 g szénhidrát szükséges testsúly kilogrammonként, hogy edzés után visszatöltsd a lemerült raktárakat. Edzés után 2 órával a tanulmányok már 50%-kal kisebb glikogén raktározási képességet mutattak ki az izomzatban. Tehát minél előbb, annál jobb!

Edzés után fehérje

A fehérje fogyasztása is különösen fontos edzés után. A fehérje biztosítja az izomépítéshez szükséges aminosavakat, amelyek a sérült szöveteket visszaépítik és tovább erősítik. A fehérje bevitele az izmok hidratálását is biztosítja. Az aminosavak az immunrendszert is erősítik, amely ellenállóbbá tesz a megfázás és más fertőzések ellen is! A klinikai
tanulmányok bebizonyították, hogy a tejsavó fehérje antikarcinogén hatású, vagyis segít megelőzni a rákos megbetegedéseket. Megemeli a glutation szintjét, amely egy nagyon fontos antioxidáns.

 

A táplálék-kiegészítők nem csodaszerek, hanem élelmiszerek, amelyek a legtisztább formában, mindenféle felesleges összetevő (zsír) és felszívódást lassító anyag nélkül tartalmazzák azt az összetételt, amire az izmaidnak a sport által keltett stressz okán szüksége van.

 

A szükséges aminosavak teljes skáláját biztosítják a fehérje kiegészítők, szemben a növényi fehérje forrásokkal, ahol az aminosavak aránya sem optimális az izomépítéshez. Az állati fehérje források felszívódást lassító zsírokat tartalmaznak, és a biológiai értékük is alacsonyabb a tejsavónál. A folyékony formának köszönhetően pedig nincs szükség rágásra, ami szintén időt vesz el, a tápanyag gyorsan az emésztőrendszerbe, a vérkeringésbe, majd az izomzathoz jut. A turmix egyszerűen és gyorsan elkészíthető és koncentráltan tartalmazza a szükséges tápanyagokat!

A változás felé vezető úton segítünk, de az első lépést neked kell megtenni!

A táplálkozás szerepe az edzésben

 • Miért fontos?
 • Az edzés mellett a táplálkozás is rendkívüli fontosságú a testünk számára. A megfelelő tápanyagok segítenek a szervezetnek a megfelelő energiával rendelkezni az edzéshez, valamint a sejtek regenerálódását és a sérülések gyógyulását is serkentik.

 • Irányelvek
 • Hidratálj, vigyél be elég fehérjét, fogyassz minőségi szénhidrátot, és egyél egészséges zsírokat.

 • Ideális étrend
 • Az ideális étrend az edzések előtt néhány órával magas szénhidrát tartalmú ételt, például rizst vagy tésztát tartalmazzon, valamint egészséges fehérjeforrásokat, például csirkemellet vagy tofu-t. Az edzés után pedig fehérje és szénhidrát kombinációja ajánlott, hogy segítsen a szervezetnek a regenerálódásban.

  Ha segítségre van szükséged a táplálkozási irányelvek megértésében és követésében, kérj segítséget kollégáinktól!